Kúpiť posilňovaciu vežu – e-shop

Sprievodca výberom
veží


Posilňovacie veže  >  Na čo dať pozor pri výbere posilňovacie veže?

Na čo dať pozor pri výbere posilňovacie veže?

Máme pre vás nové tipy pri výbere posilňovacích veží. Ako si správne vybrať?

Posilňovacia veža je kombináciou viacerých posilňovacích strojov, prvkov a je vhodná pre začiatočníkov aj pokročilých športovcov. Vďaka kombinácii posilňovacích prvkov umožňuje vykonávať na jednom mieste mnoho cvikov a tým šetrí čas i peniaze.

Ako vybrať tú správnu vež a na čo si dať pri výbere a nákupe pozor?

1. Konštrukcia posilňovacej veže

Základom je posilňovacia lavica, horná a spodná kladka (pozerajte sa na prevedenie, na použité materiály prevodových laniek).

Čo sa týka závažia, tam rozlišujeme medzi doskovým a kotúčovým. Na prvý pohľad sa pozrite predovšetkým na použité materiály a celkovú kvalitu veže. Pomôžu aj recenzie na porovnávačoch tovaru, referencie posilňovní a pod.

Aj v prípade domácej veže sa oplatí investovať do robustnejšieho stroja. Samozrejme s ohľadom na vaše finančné a priestorové možnosti.

Posilňovacia veža vyžaduje dostatok priestoru

Pred nákupom veže si pre ňu vyhraďte dostatočný priestor. Uvádza sa minimálne 3x3 metre a 2,5 metra na výšku. Niektoré posilňovacie veže sa dajú zložiť a presúvať na kolieskach. Ale pre samotné posilňovanie vždy budete potrebovať priestor.

2. Zaťaženie veže

Kľúčovým parametrom je celkové zaťaženie veže. Maximálna záťaž veže býva bežne 130 kg, niektoré typy uvádzajú až 150 kg. Odporúčame čo najvyššie zaťaženie, vyplatí sa najmä ak na veži budú cvičiť ľudia s výraznou nadváhou.

Hlavné kritériá výberu posilňovacie veže

Podľa sprievodcov patrí medzi hlavné kritériá:

  • účel použitia
  • maximálna nosnosť (záťaž)
  • rozmery a skladnosť
  • cena vs. kvalita
  • servis a montáž od predávajúceho
  • dĺžka záruky (vyžadujte 5 rokov a viac)

S posilňovaciou vežou môžete precvičiť celý rad svalov. Ak vyberiete správne, dostanete vež, na ktorej posilníte horné i dolné končatiny, hrudník a chrbát, ale aj ramená a brušné svaly.

Zdieľajte článok



Odporúčame posilňovacie veže






Ďalšie novinky

Posilňovacie veže Master

Patria medzi najpredávanejšie značky posilňovacích strojov, sú obľúbené medzi mnohými športovcami. Áno, reč je o posilňovacích vežiach značky Master.

Akú posilňovaciu vežu kúpiť domov?

Posilňovacie veže patria medzi komplexné posilňovacie stroje, zvyčajne sú veľmi robustné. Nezmestia sa do každého bytu. Napriek tomu existujú výnimky, ktoré vám umožnia precvičiť celé telo aj v domácom prostredí.

všetky novinky